Čeka se odluka o pritvorenim Srbima

Kosovsko pravosuđe odlučuje o nastavku pritvora ili oslobađanju trojice Srba, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici. U Osnovnom sudu u Prištini održano je novo suđenje, ali će se na odluku čekati do kraja dana ili do sutra.

Odluka o novom suđenju doneta je nakon intervencije Apelacionog suda da se o njihovom ostanku u pritvoru ili oslobađanju ponovo odlučuje. Apelacioni sud je naložio preispitivanje odluke o pritvoru, jer nije bilo dovoljno dokaza za njihovo zadržavanje.

"Ponašanje specijalnog tužilaštva zaista predstavlja pravu pravosudnu sramotu. Oni svoj zahtev niti su dopunili, niti su postupili po nalogu koji je Apelacioni sud dao. Specijalni tužilac je danas u sali usmeno eventualno nešto malo dopunio taj svoj zahtev i ostao pri starom koji je Apelacioni sud sam rekao da nije pravosnažan", kaže advokat Dejan Vasić.

Advokat Miro Delević ističe da nije jasno kako su okrivljeni mogli da ostanu i dalje u pritvoru, ako je rešenje o pritvoru ukinuto.

"Sada smo čuli za termin poništeno i nastala je jedna konfuzija koja nam nije jasna i ne možemo da je rešimo u pravnom smislu", dodaje Delević.

Advokat Negovan Šaranović naglasio je da poništajem prestaju sve pravne posledice akta koji je donet.

"Na osnovu te kvalifikacije okrivljeni treba da budu pušteni na slobodu i nalaze se trenutno u protivpravnom pritvoru", ukazao je Šaranović.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić uhapšeni su prošlog meseca u policijskoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tužilac Šućri Sulja rekao je ranije da tužilaštvo u ovom slučaju ima još osumnjičenih i da se za njima traga.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се