Akcija suzbijanja kriminala – uhapšen zamenik načelnika u policiji i još devet osoba

Zamenik načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D. J. jedan je od deset uhapšenih u akciji suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, nezvanično je potvrđeno RTS-u. Među uhapšenima su još dva policijska službenika, bivši rukovodioci Telekoma i Komercijalne banke.

Novosti su javile da je D. J. (1972), zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte, a MUP je saopštio da je on uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

D. J. je osumnjičen da je 1. novembra ove godine službeniku u Policijskoj stanici Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Utvrđeno je da se u tom slučaju nije postupalo u skladu sa zakonom, a protiv 36-godišnjeg policijskog službenika je podneta krivična prijava.

Zamenik načelnika u beogradskoj policiji D. J. osumnjičen je i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu MUP-a i te podatke davao "trećim licima".

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP je saopštio da je u više odvojenih akcija uhapšeno još devet osoba, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije.

Protiv još četiri osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Među osumnjičenima su, pored D. J., još dva policijska službenika, bivši rukovodilac u "Telekomu Srbija", ovlašćeno lice Sindikata železničara Srbije, bivše odgovorno lice Komercijalne banke i drugi, saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela od 2013. godine do danas i da su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica za više od milion evra.

Osumnjičeni su za krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, primanje mita, zloupotreba položaja odgovornog lica, udruživanje radi vršenja krivičnog dela, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

 Ovde možete pogledati celo saopštenje o akciji MUP-a

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара