Sud preispituje odluku o pritvoru za trojicu Srba

Apelacioni sud u Prištini vratio je odluku o pritvoru trojice Srba osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića na ponovno odlučivanje.

Prvostepeni sud će tako ponovo odlučivati o pritvoru Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragiše Markovića, javila je KTV.

"Prema proceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge za odlučujuće činjenice u vezi s osnovanom sumnjom da su okrivljeni počinili krivična dela pod istragom, teško ubistvo i otkrivanje službene tajne", piše u saopštenju tog suda.

Osnovni sud, navodi se, mora tražiti od Tužilaštva da uz zahtev za pritvor priloži sve dokaze na koje se poziva, posebno one koji se odnose na osnovanu sumnju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2018, 16:10)
anonymous [neregistrovani]

Ako se pokaže

Da su ih pritvorili bez razloga odnosno dokaza, treba da plate pritvorenima naknadu od najmanje 10.000e po danu pritvora za pretrpljeni strah i ukaljanu čast i ugled za svakog, pa neka pritvaraju bez razloga još. Ako ne nadoknade štetu koju su prouzrokovali, treba ići u Strazburg i tamo tražiti pravdu.