Radnik pao sa krova na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu kod Istorijskog arhiva Beograd, nešto posle devet časova, poginuo je muškarac star 31 godinu. Prema informacijama sa lica mesta, muškarac je pao sa krova.

Kako RTS saznaje, mladić koji je pao sa krova radio je sa još dva radnika na rekonstrukciji instalacija u Istorijskom arhivu Beograda.

Hitna pomoć je brzo intervenisala, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Direktor Istorijskog arhiva Beograda, Dragan Gačić, saopštio je povodom pogibije radnika da je za njegovu bezbednost zadužena firma u kojoj je bio angažovan.

"Da li je bilo propusta sa njihove strane, odnosno da li je radnik bio sigurnosno obezbeđen za vršenje radova na visini i koji su razlozi doveli do nesreće, utvrdiće istraga koja je u toku", naveo ja Gačić u saopštenju dostavljenom medijima.

Direktor Istorijskog arhiva Beograda je precizirao da je ta institucija na osnovu sprovedene javne nabavke posao dodelila izvođaču "Lever inženjering" d. o. o. Beograd.

"Nesreća se dogodila jutros oko 9.10, kada je njihov radnik, koji je vršio radove na ravnom krovu, pao sa visine od osam metara u svetlarnik na prvom spratu arhiva. On je od povreda preminuo na licu mesta", naveo je Gačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво