Radnik pao sa krova na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu kod Istorijskog arhiva Beograd, nešto posle devet časova, poginuo je muškarac star 31 godinu. Prema informacijama sa lica mesta, muškarac je pao sa krova.

Kako RTS saznaje, mladić koji je pao sa krova radio je sa još dva radnika na rekonstrukciji instalacija u Istorijskom arhivu Beograda.

Hitna pomoć je brzo intervenisala, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Direktor Istorijskog arhiva Beograda, Dragan Gačić, saopštio je povodom pogibije radnika da je za njegovu bezbednost zadužena firma u kojoj je bio angažovan.

"Da li je bilo propusta sa njihove strane, odnosno da li je radnik bio sigurnosno obezbeđen za vršenje radova na visini i koji su razlozi doveli do nesreće, utvrdiće istraga koja je u toku", naveo ja Gačić u saopštenju dostavljenom medijima.

Direktor Istorijskog arhiva Beograda je precizirao da je ta institucija na osnovu sprovedene javne nabavke posao dodelila izvođaču "Lever inženjering" d. o. o. Beograd.

"Nesreća se dogodila jutros oko 9.10, kada je njihov radnik, koji je vršio radove na ravnom krovu, pao sa visine od osam metara u svetlarnik na prvom spratu arhiva. On je od povreda preminuo na licu mesta", naveo je Gačić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 05. dec 2018, 12:01)
anonymous [neregistrovani]

Страшно

Не знам има ли потресније вести, него када овако млад човек страда за кору хлеба. Радник мученик.
:((((((((((((

(sreda, 05. dec 2018, 10:37)
anonymous [neregistrovani]

kako?

bez zastite na radu bez icega se ljudi penju na krovove,cak ni sigurnosno uze.