Preminula beba kojoj je pozlilo u vrtiću

Dete uzrasta 12,5 meseci koje vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u ponedeljak nisu mogle da probude, nakon čega je prebačeno u Institut za majku i dete, preminulo je danas u 16.15, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

"U toku popodneva je nastupilo pogoršanje opšteg stanja i mere reanimacije nisu dale uspeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15", saopštio je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu.

Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

Iz Instituta je ranije saopšteno da je u toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba reanimirana na Odeljenju intenzivne nege Pedijatrijske klinike i da je opšte zdravstveno stanje veoma teško.

Takođe je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zastoja tokom spavanja u vrtiću.

Dete staro 12,5 meseci koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

Reanimacija je potom nastavljena u Institutu, kada je uspostavljen rad srca.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво