Vukotiću 15 meseci zatvora zbog lažnog pasoša

Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je Jovicu Vukotića, koga mediji povezuju sa crnogorskim "škaljarskim klanom", na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Sud je, takođe, Vukotiću produžio pritvor u kojem je od sredine septembra, nakon što je deportovan iz Turske.

Tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe na današnju presudu.

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorskim "škaljarskim klanom", u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

Na početku suđenja Vukotić je negirao da "vođa škaljarskog klana", nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

broj komentara 0 pošalji komentar