Tužilaštvo nema informacije da su uhapšeni na Kosovu povezani sa ubistvom Ivanovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu kaže da ni o jednom od uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nema informacije koje bi ih povezivale sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Nikakve informacije nemaju ni po pitanju Milana Radoičića, kažu za Tanjug u Tužilaštvu.

"Tužilaštvo nije upoznato sa tim da li takve informacije ili dokaze poseduju privremeni organi samouprave u AP Kosovo i Metohija", preciziraju u Tužilaštvu i napominjuda su kosovski organi po njegovim zahtevima za informacije i dokaze postupali selektivno.

U petak ujutru, u Kosovskoj Mitrovici uhapšeni su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković po nalogu Specijalnog kosovskog tužilaštva zbog navodnih sumnji da su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića, 16. januara ove godine.

Tužilaštvo za organizvoani krimnal podseća da je već saopštavalo da je postupilo po svim do sada podnetim zahtevima za uzajamnu pravnu pomoć kojima je, pored ostalog, bilo traženo ispitivanje svedoka, o čijem identitetu Tužilaštvo ne može da se izjašnjava, kao ni o detaljima bilo kog zahteva Tužilaštva u Prištini.

S druge strane, kako kažu u Tužilaštvu, kosovski organi su po zahtevima Tužilaštva za organizovani kriminal postupali selektivno, tako da do sada nisu dostavljeni svi traženi dokazi i infromacije.

Poslednjim zahtevom za uzajamno pravnu pomoć tražena je provera više činjenica i okolnosti, pa će odgovor na ovaj zahtev biti poslat Prištini kada sve tražene provere budu izvršene, zajedno sa celokupnim prikupljenim materijalom.

Taj poslednji zahtev odnosi se na ispitivanje Saše Jankovića, koji je prošlog četvrtaka saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svedok.

Uhapšenima za ubistvo Ivanovića je određen pritvor i nalaze se u zatvoru u Podujevu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. nov 2018, 20:22)
ana [neregistrovani]

jdbnasbd

Srbija nece odustati od istrage ubistva Olivera Ivanovica, dok ubice ne budu uhapsene!

(ponedeljak, 26. nov 2018, 17:41)
Фудбалер [neregistrovani]

КиМ

Тужилаштво за организвоани кримнал подсећа да је већ саопштавало да је поступило по свим до сада поднетим захтевима за узајамну правну помоћ којима је, поред осталог, било тражено испитивање сведока, о чијем идентитету Тужилаштво не може да се изјашњава, као ни о детаљима било ког захтева Тужилаштва у Приштини.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 17:34)
anonymous [neregistrovani]

Logicno

Nema ih ni Kosovska policija, ali eto, malo da se zabave.