Sekretarici Olivera Ivanovića određeno policijsko zadržavanje

Silvani Arsović, sekretarici ubijenog Olivera Ivanovića, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, uz obrazloženje da je osumnjičena za "pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo", preneo je RTS-u njen advokat Dobrica Lazić.

Istražne jedinice kosovske policije su, oko 11 sati, sprovele Silvanu Arsović na saslušanje u Prištinu, posle čega joj je određeno zadržavanje. Advokat Dobrica Lazić kaže da će ona pred tužioca biti izvedena sutra.

"O pritvoru će odlučiti tužilac, nakon saslušanja. Policijsko zadržavanje je određeno bez bilo kakvih dokaza, koji bi upućivali na osnovanu sumnju da je Silvana Arsović izvršila bilo kakvo krivično delo", rekao je Lazić.

Silvana Arsović je već tri puta davala iskaz u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. 

"Ne znamo zašto je odvedena u Prištinu, zašto saslušanje nije obavljeno u Kosovskoj Mitrovici i zbog čega su je odveli kada je već tri puta davala iskaz u vezi sa Oliverovim ubistvom", rekla je funkcionerka SDP-a Ksenija Božović dopisniku RTS-a.

Prethodno, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije uhapsili su u severnom delu Kosovske Mitrovice tri muškarca dovodeći ih u vezu sa Ivanovićevim ubistvom.

Na zahtev tužioca, uhapšeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković nalaze se u jednomesečnom pritvoru u zatvoru visoke bezbednosti u Grdovcu kod Podujeva.

Srpska lista ocenila je da se najnovijim hapšenjem i neosnovanim pritvaranjem Silvane Arsović koja je, kako navode, poznata kao iskren prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, nastavlja institucionalno nasilje i pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Cilj ovog neosnovanog lišenja slobode je pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa odluke kosovskih institucija da se zabrani distribucija robe na severu Kosova i Metohije i time Srbima oteža život i građani zastraše i primoraju da napuste svoja ognjišta", piše u saopštenju.

Međunarodnim institucijama upućen je apel da spreče "nasilničko ponašanje kosovskih institucija prema Srbima", a građani su pozvani da ostanu suzdržani na provokacije, kako ne bi dali povoda za bilo kakvo nasilje.

broj komentara 8 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. nov 2018, 20:50)
anonymous [neregistrovani]

Max

Maltretiranje od strane Pristinskih vlasti.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 20:06)
anonymous [neregistrovani]

samo polako sa takvim komentarima

klupko se odmotava.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 17:52)
anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Još jedna u nizu provokacija!

(ponedeljak, 26. nov 2018, 16:23)
Milan [neregistrovani]

komentar

Samo izgovori za maltretiranje nasih ljudi.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 16:14)
anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Njihovo ponašanje nema meru! Prešli su svaku granicu svojim nedelima!

(ponedeljak, 26. nov 2018, 15:14)
anonymous [neregistrovani]

Teror!

Albanci, podrzani odnosno podstaknuti od njihovih zapadnih sauacesnika, intenzivirali svoj teror nad Srbima kako bi ih skroz zastrasili, naterali ih da odu sa Kosova i Metohije kako bi spasili zivu glavu i tak oetnicki ocistili Kosmet od Srba. Ima li kraja srpskom stradalnistvu???

(ponedeljak, 26. nov 2018, 14:31)
anonymous Lala [neregistrovani]

To je to ,

Punom parom na obmanjivanje čitavog sveta .

(ponedeljak, 26. nov 2018, 14:25)
zoki [neregistrovani]

Секретарица Оливера Ивановића спроведена у тужилаштво у Приштини

Albanci nastavljaju sa zaplašivanjem Srba na KiM.