Muškarac naoružan nožem upao u Ambasadu Srbije u Atini

Muškarac, koji je jutros naoružan upao u ambasadu Srbije u Atini, je 23-godišnji državljanin Srbije, javljaju grčki mediji i dodaju da se radi o psihički poremećnoj osobi. U incidentu niko nije povređen, a napadač je priveden, rečeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u glavnom gradu Grčke.

Kako navodi Si-En-En Gris, napadač je kod sebe imao dva noža, a ispred zgrade je ostavio kanister s naftom. Tokom incidenta on je uzvikivao da Kosovo pripada Srbiji. 

Kako se navodi, napadač ima istoriju psihijatrijskih problema. On je izveden pred tužioca, koji je odredio da će mu biti suđeno po redovnom postupku i naložio da bude prebačen u bolnicu na psihijatrijsko ispitivanje.

Atinski list Lefemerida dodaje i da je, prema prvim informacijama, mladić, koji je u 9.30 časova preskočio ogradu zgrade ambasade, bio u alkoholisanom stanju.

Navodi i da je uzivikivao "Ujedinjenje Kosova i Srbije!" i "Napolje Turci i Bugari!".

Kako se dodaje, napadač je tokom incidenta tražio da razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ambasadorom Dušanom Spasojevićem.

Prethodno je Tanjugu u ambasadi Srbije u prestonici Grčke rečeno da je u zgradu naše zemlje u Atini tokom pre podneva upao naoružani muškarac, ali da u incidentu niko nije povređen i da je napadač priveden.

"Imali smo dobru saradnju sa grčkom policijom", dodali su u ambasadi.

Kako su preneli grčki mediji, upad je prijavio grčki policajac, čuvar ambasade.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво