Sud odbio predlog za ukidanju pritvora Vukotiću

Borivoje Borović advokat Jovana Vukotića rekao je za televiziju "Vijesti" da je sud u Beogradu odbio predlog da se njegovom klijentu ukine pritvor, dodajući da sada čekaju odluku o priloženom jemstvu koju treba da donese sudija koja postupa u predmetu, a koji se vodi protiv njegovog klijenta zbog falsifikovanja isprava.

Borović je rekao da bi, iako Vukotić formalno ima srpsko državljanstvo, morala reagovati Crna Gora da zaštiti njegova prava. On je naveo da je predloženo jemstvo od 250 hiljada evra i stan.

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorskim "škaljarskim klanom", optužen je za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša, sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov i u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

On je početkom septembra uhapšen u Antaliji kada je kod njega pronađen makedonski pasoš i tada su ga turske vlasti deportovale u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Vukotića za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. 

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po dana zatvora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи