Sudiji iz Lazarevca pritvor do tri meseca

Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do tri meseca sudiji Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlani Stojanović osumnjičenoj da je primila mito od jednog okrivljenog od 2.000 evra.

Pritvor do tri meseca je određen i njenom suprugu Miroljubu Stojanoviću (66) koji se sumnjiči da joj je pomagao u primanju mita.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svedoke, kao i zbog načina i posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka.

Sudiji se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela primanje mita, a njenom mužu krivično delo primanje mita u pomaganju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su od jednog okrivljenog primili 2.000 evra, uz obećanje da će sudija Svetlana Stojanović kao predsednica veća doneti odluku kojom će postupak vratiti na ponovno suđenje, kako bi se okrivljenom izrekla blaža kazna.

Hapšenje je obavila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 10. nov 2018, 12:54) - anonymous [neregistrovani]

Променити законе

За органе правосуђа треба специјални, врло строг законик, који не предвиђа условне казне. Мале казне су подстијац за примање мита. Правосуђе се темељ сваке државе.