Razmatrane žalbe na presudu Puzigaći za Tatona

Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je žalbe na prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, kojom je osuđen u maju na 12 godina zatvora povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine. 

Javni deo sednice, kojoj je prisustvovao Puzigaća sa dva branioca, danas je završen, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić. Na nejavnom delu sednice sud će odlučiti o žalbama.

Alepacioni sud može da presudu potvrdi, da je preinači ili da sam otvori glavni pretres i izvede ključne dokaze i donese konačnu odluku.

Puzigaća je nakon ponovljenog suđenja osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, i nalazi se u pritvoru.

Njemu je ponavljanje suđenja odobreno nakon hapšenja u Atini i izručenja Beogradu, jer je bio osuđen u odsustvu.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenja pojavljivao u monaškoj odori. 

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici. 

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana. 

Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, nedavno je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za ubistvo Tatona su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво