Optužnica za pljačku kuće Saše Popovića

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vojislava Stojčića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, kojom ga tereti da je u martu ove godine opljačkao porodičnu kuću vlasnika "Grand produkcije" Saše Popovića, saznaje Tanjug.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Vojislava Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.

Stojčić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojčić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo se na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojčić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Tužilaštvo je i u optužnici predložilo da mu se pritvor produži po istom osnovu.

On je na saslušanju negirao pljačku i tužiocu rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

broj komentara 0 pošalji komentar