Delibašić čeka pravosnažnu presudu na slobodi

Miloš Delibašić, koji je u aprilu prvostepenom presudom oslobođen optužbi da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe odgovorne za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine, pušten je u petak iz zatvora gde je služio kaznu zbog više drugih krivičnih dela.

Na oslobađajuću presudu Delibašiću žalilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal koje zastupa optužnicu protiv njega, pa se čeka odluka Apelacionog suda u Beogradu.

Delibašić je u petak izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pošto je odslužio celu kaznu.

Naime, nakon što ga je Specijalni sud u Beogradu oslobodio optužbi u aprilu i ukinuo mu pritvor u tom predmetu, Delibašić nije pušten na slobodu veće je upućen u zatvor u Sremskoj Mitrovici da odsluži kazne po dvema ranijim presudama za falsifikovanje dokumenata.

Delibašića tužilaštvo i dalje tereti da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu i njene pripadnike podstrekavao da ubiju rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu 2013. godine u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

Tužilaštvo je žalbom zatražilo da se presuda preinači u osuđujuću ili da se ukine i naloži novo suđenje.

Protiv Šaranovića optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao ovu grupu postupak je obustavljen zbog smrti jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Delibašić je 2016. godine, nakon višegodišnjeg suđenja, zbog nedostatka dokaza pravosnažno oslobođen optužbi da je učestvovao u pljački zalatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar