Osumnjičeni da su davali mito kako bi dobili manje račune za struju

Zbog sumnje da su davali novac radniku Elektrodistribucije iz Raške kako bi im umanjio račune, uhapšene su dve osobe iz preduzeća "Milkop". Uhapšen i radnik Elektrodistribucije.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Uhapšeni su D. T. (1954) zaposlen u "Elektrodistribuciji" u Raški zbog krivičnog dela primanje mita i B. P. (1971) odgovorno lice preduzeća "Milkop" iz Raške i I. P. (1981) radnik "Milkopa" zbog davanja mita.

Osumnjičeni B. P. i I. P. su tokom ove godine, u više navrata predavali poklone u vidu novca D. T. kako bi umanjio utrošenu električnu energiju preduzeću "Milkop", što je on i činio.

Kako se sumnja, D. T. je mesečno umanjivao utrošak električne energije ovom preduzeću za oko milion dinara za šta je dobijao 700 evra mesečno od B. P.

I. P. i D. T. su uhapšeni u trenutku kada je, po nalogu B. P. osumnjičena I. P. predala 700 evra D. T.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

EPS je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu na kontinuiranoj saradnji na otkrivanju zloupotreba.

broj komentara 0 pošalji komentar