Migranti otkriveni u hermetički zatvorenoj hladnjači

Carinski službenici su na izlazu graničnog prelaza Batrovci prema Hrvatskoj pronašli 30. oktobra petoricu Avganistanaca u hladnjači koja je bila isključena i hermetički zatvorena, tako da je zbog nedostatka kiseonika u njoj bilo neizdrživo, saopštila je Uprava carine Srbije.

Vozač hladnjače turskih registarskih oznaka ih je, ne znajući, prevozio u tovaru tekstila namenjenom belgijskom tržištu, a malo je poznato da se ova roba transportuje u furgon-kamionima ili hladnjačama kako bi bila zaštićena od vlage.

Sreća po ilegalce bila je da je snimak sa skenera jasno pokazao ljudske siluete, u suprotnom bi im do Belgije u takvim uslovima život zaista bio ugrožen, što potvrđuje da su migranti nekad zaista spremni da rizikuju život kako bi ilegalno prešli granicu, dodaje se u saopštenju Uprave carina.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 03. nov 2018, 19:34) - anonymous [neregistrovani]

Migranti

dzaba se muce,svi ce biti vraceni u svoje zemlje porekla,jedino ce mozda ostat sirijci.jer u zemljama gde nema rata azil je gotovo nemoguce dobit.te pare sto potrose na putu mogli su upotrebit za neki manji biznis dok stignu do EU ostace bez zdravlja.