Siniši Jasniću zatvor zamenjen kućnim pritvorom

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor direktoru Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniši Jasniću (53) i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu. Jasnić se sumnjiči da je proneverio novac te organizacije i time je oštetio za više od 13 miliona dinara.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda, odlučujući o predlogu tužilaštva za produženje pritvora, Jasniću ukinuo pritvor i izrekao mu meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

"Okrivljeni je upozoren da ukoliko prekrši navedenu meru protiv njega može biti određen pritvor. Prilikom donošenja ove odluke sud je imao u vidu da je dužnost svih organa koji učestvuju u postupku da trajanje pritvora svedu na najkraće neophodno vreme kao i da se u konkretnom slučaju izrečenom merom može obezebediti nesmetano vođenje krivičnog postupka", dodala je Stanković.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema pisanog otpravka rešenja.

Jasnić je uhapšen 2. oktobra, zbog sumnje da je proneverio novac Univerzitetskog sportskog saveza i organizaciju oštetio za više od 13 miliona dinara.

Istraga protiv Jasnića se nastavlja pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

MUP je nakon njegovog hapšenja saopštio da se sumnja kako je Jasnić, kao lice ovlašćeno za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata.

Osumnjičeni se tereti da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao Skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, navela je tada policija.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, Jasnić oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar