Hapšenja zbog preprodavanja praznih stanova preminulih

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u akciji "Inporost" uhapšeno je deset osoba zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu.

Osumnjičeni su privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Sumnja se da je ova grupa pronalazila prazne stanove preminulih osoba, kao i grada Beograda, te da su pravili lažnu dokumentaciju o sticanju vlasništva nad tim stanovima.

Takve stanove su, kako se sumnja, zatim knjižili na imena pripadnika kriminalne grupe, pa ih tako uknjižene sa lažnom dokumentacijom brzo prodavali za cenu ispod tržišne i dovodili u zabludu kupce.

Za sada je otkriveno da su sa lažnom dokumentacijom preprodali prazne stanove na teritorijama beogradskih opština Voždovac, Zvezdara i Novi Beograd.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 01. nov 2018, 11:12) - anonymous [neregistrovani]

stanovi

organizovani kriminal ima uporista u strukturama drustva,sto je drustvo siromasnije kriminal bolje cveta.tu su se svi oni ugradili i dobili svoj deo od tudjeg stana.

(sreda, 31. okt 2018, 19:23) - goran.s [neregistrovani]

Kako

prazan stan grada Beograda nije vec uknjizen ?
Ili da pojasnim pitanje , gde rade doticna gospoda ?

(sreda, 31. okt 2018, 17:21) - Srboljub Petrovic [neregistrovani]

Para vrti...

...gde burgija nece. Eto kako!

(sreda, 31. okt 2018, 13:37) - Vlajko [neregistrovani]

Knjižili?

Ko je knjižio stanove sa lažnom dokumentacijom? To je najslabija karika u celoj priči. Kako može da prođe nešto falsifikovano i lažno kod zvaničnih organa?