Vukotić ostaje u pritvoru, odbijena žalba odbrane

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu odbrane Jovice Vukotića i potvrdio rešenje Drugog osnovnog suda kojim mu je pritvor produžen za još 30 dana.

Prema potvrđenom rešenju, Jovici Vukotiću pritvor može da traje do 7. novembra.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da je žalbeno veće suda odbilo žalbu Vukotićevog branioca i potvrdilo prvostepeno rešenje kojim mu je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Odbrana je žalbom tražila ukidanje pritvora ili zamenu za blažu meru.

Vukotiću je prošle sedmice počelo suđenje zbog optužbi za korišćenje falsifikovanje makedonskog pasoša na ime Georgi Andonov.

Tom prilikom Vukotić je negirao da je "vođa škaljarskog klana", kako su ga prozvali mediji, nije poricao da je putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbegao maltretiranje po aerodromima.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Vukotića kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. 

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju. 

broj komentara 0 pošalji komentar