Sprečeno krijumčarenje marihuane na prelazima Đala i Bogojevo

Manja količina marihuane zaplenjena je na graničnim prelazima Đala i Bogojevo, na ulazu u našu zemlju. Putnici su drogu sakrili u plastičnoj čaši za kafu, kao i među ličnim stvarima u neseseru.

Jedan prekršaj otkriven je na prelazu Bogojevo, u "suzuki sviftu" novosadskih registarskih oznaka, kojim je kući putovao 49-godišnji srpski državljanin, radnik na plantaži duvana u Italiji, saopštila je Uprava carina.

On je carinicima na graničnom prelazu ka Hrvatskoj rekao da nema ništa da prijavi. Međutim, pregledom automobila u gepeku, u bočnom džepu za alat, otkrivena je plastična čaša za kafu i u njoj oko 20 grama semenki marihuane.

Manja količina tog narkotika pronađena je i dan ranije, na graničnom prelazu Đala ka Mađarskoj, u "škodi fabija" mađarskih registarskih oznaka, kojim je iz te zemlje ka Subotici putovao 24-godišnji vozač u društvu dve saputnice.

Prilikom pretresa u gepeku je, u metalnom kovčežiću sa kozmetikom, pronađen neseser i u njemu kartonska kutijica sa nešto više od četiri grama marihuane.

Pokušaj krijumčarenja marihuane 27. i 28. oktobra carinici su sprečili u saradnji sa policijom.

broj komentara 0 pošalji komentar