Detalji pucnjave u kojoj su ranjena dva policajca

Iako su isprva obojica negirali umešanost u pucnjavu, sin Miroslava Petrovića rekao da mu je otac priznao da je ranio policajce ispred njihove kuće u Ravnoj reci kod Despotovca.

Zbog sumnje da su počinili to krivično delo najpre su privedeni Miroslav Petrović (62) i njegov sin. Obojicu su zatekli nešto kasnije u njihovoj kući, ali oni su negirali umešanost u ovaj incident, koji je mogao da ima još teže posledice.

Tokom ispitivanja sin Miroslava Petrovića razotkrio je mnoge detalje incidenta u Ravnoj reci, nezvanično saznaje RTS iz izvora bliskog policiji.

Obojica nisu reagovala na poligraf, ali je sin, kasnije otkrio da mu je otac ispričao kako se sve dogodilo i gde je sakrio oružje, fantomku i delove traktora u okolini njihove kuće. Posle toga se vratio i mirno sačekao policiju tvrdeći da on to nije uradio.

Policija je tako pronašla sve što je potrebno da bi osumnjičenog uhapsila i uz krivičnu prijavu predala Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Osumnjičeni se tereti da je, posle krađe traktora, u sredu oko 16 časova u Ravnoj reci iz prepravljene lovačke puške za koju nije imao dozvolu ispalio dva hica u pripadnike policije.

Teže ranjeni policajac posle operacije ruku još uvek se oporavlja u kragujevačkom Kliničkom centru, dok je drugi posle saniranih povreda na glavi otpušten iz ćuprijske bolnice.

Dalji postupak prema osumnjičenom je u toku.

broj komentara 0 pošalji komentar