Jedna osoba poginula u lančanom sudaru na auto-putu kod Kragujevca

Na auto-putu Beograd–Niš kod Kragujevca došlo je do lančanog sudara tri teretna vozila, dva putnička, kombija i pikap vozila. Jedna osoba je poginula, a četiri su lakše povređene. Normalizovan saobraćaj koji je bio u prekidu više sati.

Na auto-putu Beograd–Niš oko 12.30 došlo je do lančanog sudara. Teško povređeni vozač kombija iz Beograda, prebačen je u kragujevački Klinički centar, međutim, bez znakova života. Četiri osobe su lakše povređene.

"U Klinički centar u našu službu reanimacije prevezeno je jedno lice. Konstatovali smo smrtni ishod. Radi se o mlađoj osobi, pretpostavljam od 20 godina", kaže dr Vladimir Vukićević, anesteziolog Kliničkog centra u Kragujevcu.

Kako izveštač RTS-a sa lica mesta saznaje, udes je najverovatnije izazvao dim koji se širi sa obližnje njive gde je zapaljena strnjika.

Jedan od učesnika udesa rekao je da je uleteo u gust dim i da je video kako koči vozilo ispred njega. Iako su zakočili i on i vozilo iza njega, sudar je bio neminovan. 

Jedan od meštana rekao je da je još u deset časova video da je njiva zapaljena. I dalje tinja vatra na nekoliko hektara u okolini auto-puta.

Povodom saobraćajne nesreće na auto-putu kod Batočine, ministar Nebojša Stefanović je rekao da očekuje od pripadnika policije da što pre pronađu osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored auto-puta, što je najverovatnije uzrok teškog lančanog sudara.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa, izjavio je Stefanović za Tanjug. 

"Ovakve stvari se ne mogu tolerisati i nadam se da će nadležni organi pronaći osumnjičenog i da će on biti adekvatno kažnjen", zaključio je Stefanović. 

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je ranije da je krajnje vreme da MUP i Tužilaštvo krenu sa hapšenjem odgovornih za paljenje njiva, jer ugrožavaju bezbednost. Oni ne čine prekršaje, već krivična dela koja mogu dovesti do tragičnih posledica, ocenio je Okanović. 

Saobraćaj je bio obustavljen na dva kilometra od naplatne stanice Batočina, u smeru od Beograda ka Nišu sve dok brza traka nije bila osposobljena za saobraćaj.

"Putevi Srbije" su saopštili da je u 19.30 normalizovan saobraćaj na auto-putu, posle lančanog sudara.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво