Otkriveno pola tone "falsifikovane" robe

Carinici su u dva navrata prethodnih dana zadržali oko pola tone robe za koju se smatra da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih brendova, saopštilaje Uprava carina.

Poslednji u nizu prekršaja, navedeno je, otkriven je 13. oktobra 2018. godine prilikom kontrole magacina kurirske službe u Šapcu gde je pronađeno oko 1200 artikala garderobe bez potrebne dokumentacije o njihovom poreklu i plaćenim dažbinama.

Zaplenjeno je više od 670 kompleta trenerki, oko 370 donjih delova i preko 80 dukseva i jakni za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih marki ''najk'' i ''adidas''.

Još jedan takav pokušaj sprečen je dan ranije na graničnom prelazu Preševo.

Carinici su posumnjali da se u kamionu turskih registarskih oznaka, koji je za uvoznika u Novom Pazaru, iz Turske prevozio gotovo 22 tone materijala za zavese, nalazi i deo koji nije prijavljen.

Detaljnim pregledom tovara carinici su ustanovili da je u jednoj od brojnih naizgled identičnih kutija sa robom sakriveno i 200 pari ''najk'' patika u čiju se autentičnost sumnja, a čija je vrednost procenjena na iznos od 600.000 dinara.

Carinska služba ima obavezu da za svaku robu, za koju se posumnja da je plagijat, prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava koji ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da li je roba krivotvorena i da da saglasnost za njeno uništenje, rečeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се