Osumnjičeni da su rentirali vozila u Italiji i prodavali u Srbiji brane se sa slobode

Svih sedam osumnjičenih da su kao članovi međunarodne kriminalne grupe u Italiji rentirali vozila i prodavali ih u Srbiji ili rastavljali u delove pušteni su da se brane sa slobode, a samo je dvojici na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal određena mera zaštite napuštanja boravišta.

Sudija za prethodni postupak je nakon razmatranja predloga tužilaštva doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z. N. i R. R. odredio meru zabrane napuštanja boravišta i naložio im da se svakog prvog ponedeljka u mesecu javljaju nadležnoj policijskoj stanici prema mestu boravišta, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Okrivljeni su takođe upozoreni da im se može odrediti teža mera ako prekrše izrečenu zabranu.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana.

Okrivljenima se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i utaja.

U ovom postupku sumnjiče se pored Z. N. i R. R. i M. R. (58) i I. R. (38) iz Mladenovca, Ž. M. (69), M. J.(58) i S. S. (65) iz Titela, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž. M., M. J., S. S., R. R., Z. N., član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju, saopštila je juče policija.

M. R. i I. R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M. R. i I. R., policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto-delova.

Takođe, pretresom kuće Ž. M. u Titelu pronađen je pištolj marke "bereta" pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navela je policija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво