Preševo, dečak iznenada preminuo u školi

Šestogodišnji učenik Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u selu Rajince kod Preševa preminuo je iznenada u školi zbog problema sa srcem, potvrđeno je RTS-u.

Dečak je preminuo usled infarkta tokom petog časa u školi. Lekari ambulante koja se nalaze u sklopu škole pokušavali su dvadeset minuta da ga reanimiraju, ali nisu uspeli.

"Dečak nije imao zdravstvenih problema, nije se žalio niti je poznato da je imao problema. Kada je pao, podigla sam ga, pozvala radnika...", ispričala je učiteljica Iljfete Ibrahimi.  

Direktor škole Šukri Imeri ispričao je da su lekari pokušali da detetu pruže pomoć, ali da je na kraju konstatovana prirodna smrt.

Viši tužilac iz Vranja Danijela Trajković potvrdila je za RTS da je dečak preminuo zbog problema sa srcem. 

Na telu dečaka nema povreda i a roditelji nisu želeli da se vrši obdukcija. 

Direktor škole rekao je za RTS da je dečak bio krupniji i viši od vršnjaka i da se tokom dana nije žalio na neke tegobe.

U Ministarstvu prosvete Tanjugu je rečeno da će javnost biti obaveštena o detaljima kada prikupe sve neophodne informacije.

Takođe navode da se u ovakvoj kao i u ostalim sličnim situacijama drže propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o deci.

Ističu da je, kada se govori o ovoj temi, važno da se vodi računa o najboljem interesu dece i da se u javnost ne iznose informacije koje mogu da štete deci, njihovoj bezbednosti, razvoju i školovanju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво