Preševo, dečak iznenada preminuo u školi

Šestogodišnji učenik Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u selu Rajince kod Preševa preminuo je iznenada u školi zbog problema sa srcem, potvrđeno je RTS-u.

Dečak je preminuo usled infarkta tokom petog časa u školi. Lekari ambulante koja se nalaze u sklopu škole pokušavali su dvadeset minuta da ga reanimiraju, ali nisu uspeli.

"Dečak nije imao zdravstvenih problema, nije se žalio niti je poznato da je imao problema. Kada je pao, podigla sam ga, pozvala radnika...", ispričala je učiteljica Iljfete Ibrahimi.  

Direktor škole Šukri Imeri ispričao je da su lekari pokušali da detetu pruže pomoć, ali da je na kraju konstatovana prirodna smrt.

Viši tužilac iz Vranja Danijela Trajković potvrdila je za RTS da je dečak preminuo zbog problema sa srcem. 

Na telu dečaka nema povreda i a roditelji nisu želeli da se vrši obdukcija. 

Direktor škole rekao je za RTS da je dečak bio krupniji i viši od vršnjaka i da se tokom dana nije žalio na neke tegobe.

U Ministarstvu prosvete Tanjugu je rečeno da će javnost biti obaveštena o detaljima kada prikupe sve neophodne informacije.

Takođe navode da se u ovakvoj kao i u ostalim sličnim situacijama drže propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o deci.

Ističu da je, kada se govori o ovoj temi, važno da se vodi računa o najboljem interesu dece i da se u javnost ne iznose informacije koje mogu da štete deci, njihovoj bezbednosti, razvoju i školovanju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 11. okt 2018, 21:07) - anonymous [neregistrovani]

Tuga

Saucesce porodici

(četvrtak, 11. okt 2018, 18:45) - anonymous [neregistrovani]

Šest godina, prvi razred, 5 ČASOVA

Nek su anđeli s njim!