Preminuo putnik povređen u jučerašnjoj nesreći kod Jagodine

Pacijent povređen u nesreći kod Mijatovca koji je juče prebačen u niški Klinički centar preminuo je jutros, potvrđeno je RTS-u u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Dvoje putnika koji su takođe prebačeni u Niš trenutno nisu životno ugroženi, kao ni povređeni koji su smešteni u bolnice u Jagodini i Ćupriji.

U dva lančana sudara koji su se juče dogodila na auto-putu između Jagodine i Ćuprije, povređeno je 27 osoba.

Pacijent N.S. je, kako je rečeno RTS-u, primljen Klinički centar Niš u izuzetno teškom stanju, bez svesti. Preostala dvojica pacijenta koja su prebačena u Niš trenutno su dobro - D. P. (34) ima teške povrede - prelom karlice i koštanih struktura kičmenog stuba, a A.I. ima povrede mišića vrata, ali nije životno ugrožen. 

Dr Vladimir Nedeljković iz Službe urgentne medicine rekao je za RTS da su povređeni koji su smešteni u jagodinskoj bolnci stabilno i nisu životno ugroženi. Od šestoro povređenih, troje su strani državljani.

U ćuprijskoj bolnici na lečenju je zadržano pet osoba sa teškim povredama i smešteni su na hirurgiji i ortopediji.

Dr Slobodan Gajić kaže za RTS da su njihove povrede teške, ali trenutno nisu opasne po život.

Među stradalima na auto-putu je i sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Suzana Vidanović.

Sutra u 10 časova u velikoj sali kragujevačkog suda biće održana komemoracija, dok će sahrana biti obavljena u 14 časova, na groblju u Paraćinu.

U sinoćnjoj nesreći kod Svilajnca dve osobe teško su povređene. Muškarac sa višestrukim prelomima donjih ekstremiteta prebačen je u Klinički centar u Kragujevac, dok je žena sa teškim povredama kičme i unutrašnjih organa smeštzena u ćuprijsku bolnicu i tokom noći je operisana. 

Lekari u ćuprijskoj bolnici rekli su za RTS da se tokom noći kod Balajnca dogodio još jedan udes. Jedan mladić zadobio je teške povrede glave i prevezen je u Beograd.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво