Hapšenja zbog prodaje droge u blizini voždovačkih škola

Policija hapsila pet osoba osumnjičenih da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koristeći maloletnike, prodavali narkotike u blizini osnovnih i srednjih škola na beogradskoj opštini Voždovac. Akciju su, posle višemesečnog rada, sproveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M. E. (1997), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. A. (1997), M. N. (2000), K. S. (1997) i T. A. (2000), saopštino je MUP Srbije.

Policija je od pripadnika grupe zaplenila više od 9,5 kilograma marihuane, pištolj i dvadeset pet metaka.

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe narkotike skrivali u napuštenim vozilima koje su ostavljali na parkinzima, dok su manje količine, spremne za dalju prodaju, skrivali u dvorištima osnovnih i srednjih škola.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preko maloletnika, marihuanu prodavali u školskim dvorištima i u blizini osnovnih i srednjih škola na Voždovcu.

Postoje osnovi sumnje da su, nakon prodaje, maloletnici novac predavali članovima organizovane kriminalne grupe ili direktno organizatoru.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

broj komentara 0 pošalji komentar