Zatražen pritvor za Malića

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine zatražilo od Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu da odredi pritvor Nenadu Maliću iz Bečeja, osumnjičenom za ratni zločin nad tri muslimanska civila u Bosni i Hercegovini 1992. godine.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine zatražilo je od Veća Okružnog suda u Beogradu za ratne zločine, da odredi pritvor Nenadu Maliću osumnjičenom za ratni zločin protiv tri muslimana u Starom Majdanu kod Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini 1992. godine, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Zahtev za sprovođenje istrage protiv Malića, Tužilaštvo Srbije za ratne zločine, podnelo je 22. jula ove godine zbog osnovane sumnje da je kao pripadnik Šeste krajiške brigade Vojske Republike Srpske 21. decembra 1992. u ugostiteljskom objektu "Fontana" u Starom Majdanu ubio dva civila i ranio trećeg, koji je uspeo da pobegne.

Malić, koji ima prebivalište u Bečeju u Srbiji, osumnjičen je da je uz pretnju oružjem iz lokala izveo H.G i oduzeo mu život nožem, ubodom u desnu stranu vrata, i potom iz pištolja kalibra 7,62 milimetara ispalio hitac u grudni koš.

Isti pištolj, Malić je zatim upotrebio da bi usmrtio R.V, pucavši mu u glavu.

Udarcima po glavi i telu, pokušao je da liši života i Dž. H, koji je uspeo da pobegne.

Malić je optužen u odsustvu pred Kantonalnim sudom u Bihaću 2002. godine za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво