Okončana potraga za Mladićevim jatacima u Aranđelovcu

Specijalne jedinice srpske policije, u sklopu potrage za pomagačima Ratka Mladića, završile pretres privatne kuće u Aranđelovcu. Posle akcije pripadnici SAJ-a se povukli sa aranđelovačkih ulica.

Opsežna akcija MUP-a Srbije, koja je trajala tri i po sata,  izvedena je po nalogu Tužioca za ratne zločin Vladimira Vukčevića, u okviru Akcionog plana za lociranje, hapšenje i transfer haških begunaca.

Specijalne jedinice pretresle su privatnu kuću Ljubinka Zlatića u Kosovskoj ulici broj 21, javlja dopisnik RTS-a iz Aranđelovca Suzana Bogićević. 

Tokom akcije, u kojoj su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, SAJ, saobraćaj u Kosovskoj ulici je bio blokiran, a ispred kuće bilo je parkirano nekoliko džipova.

Policija je opkolila kuću i započela pretres nešto pre deset časova.

Tokom akcije policije, u Kosovskoj ulici okupilo se nekoliko desetina građana, koji su rekli da su pristalice Srpske radikalne stranke. Oni su negodovali zbog akcije policije.

Školski drugovi

Vlasnik kuće, Ljubinko Zlatić je, po okončanju akcije rekao novinarima da je prijatelj s Mladićem još iz školskih dana, ali da sa haškim optuženikom "nije u kontaktu već 15 godina".

Prema njegovim rečima, specijalci su se, tokom pretresa, ponašali korektno, kao i da je pretresena cela kuća, a da su policajci "odneli rokovnike, telefonske imenike i kartice mobilnih telefona".

Kako saznaje RTS, Zlatić, bivši oficir Jugoslovenske narodne armije, i Mladić su se upoznali u vojnoj školi u Zemunu. Poznat je i po nadimku "Švaba", a kako javlja naš reporter, bio je nekada saradnik Željka Ražnatovića Arkana.

"Policijska akcija u Aranđelovcu ima za cilj hapšenje čoveka za koga se sumnja da je u mreži pomagača haškog optuženika Ratka Mladića", izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da Srbija "raspolažr sa više podataka o haškim beguncima nego što je to bio slučaj do sada, kao i da će ova akcija doprineti da se dosadašnja saznanja obogate", ali i  negirao da policijska akcija u Aranđelovcu ima bilo kakve veze sa podnošnjem izveštaja o stepenu saradnje Srbije sa Haškim tužilaštvom koji danas u Savetu bezbednosti UN podnosi glavni tužilac Serž Bramerc.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара