Uhapšeni zbog sumnje da su raspisali potragu za "audijem" kako bi tražili mito

Dva službenika Policijske stanice Palilula uhapšena su zbog sumnje da su zloupotrebila službeni položaj tako što su raspisala potragu za vozilom "audi A-7", u nameri da od vlasnika traže 6.000 evra kako bi ukinula potragu i vratila automobil.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike Policijske stanice Palilula Z. R. i A. P.

Osumnjičeni se terete da su, prekoračivši granice službenog ovlašćenja i iskoristivši službeni položaj, bez pravnog osnova, raspisali potragu za vozilom "audi A-7", u nameri da od vlasnika vozila traže 6.000 evra kako bi ukinuli potragu i vratili automobil. 

Po navedenoj potrazi, vozilo je privremeno oduzeto od vlasnika, nakon čega je osumnjičeni Z. R. od oštećenog tražio 6.000 evra kako bi ukinuo potragu i vratio mu vozilo, saopštio je MUP.

Sumnja se da su Z. R. i A. P. krivično delo počinili po nagovoru osumnjičene N. N. (1984), koja je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo podstrekavanje policijskih službenika na izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 05. okt 2018, 08:03)
anonymous Sreten [neregistrovani]

Naš mentalitet

Šta se sve Srbin seti..Prodao bi rođenog oca za pare, a o državi ni ne misli. Kada će u naš narod početi vaspitavati decu u svojoj porodici da je krađa najveća sramota.