U rancu sakrili zlatni nakit vredan 800.000 dinara

Na graničnom prelazu Gradina, na ulazu iz Bugarske, sprečeno je krijumčarenje zlatnog nakita u vrednosti od gotovo 800.000 dinara – koji je putnik krio u rancu.

Reč je o više od 320 grama zlatnog nakita, najviše prstenja, zatim minđuša, lančića i narukvica, od kojih je jedan deo bio upakovan u ukrasne kutijice, a drugi u kesu oblepljenu selotejp trakom, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven u "mercedesu" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz svoje matične zemlje ka Hamburgu u Nemačkoj putovao nemački državljanin turskog porekla, u društvu saputnika iz Turske.

Kada su pristigli na granični prelaz, putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prelazu, čime su stavili do znanja da nemaju ništa da prijave.

Takođe, na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da deklarišu, dali su odričan odgovor, rekavši da nemaju ništa osim ličnih stvari.

Ipak, detaljan pregled automobila pokazao je suprotno, kada su carinski službenici u gepeku pronašli ranac iza ostalih torbi i u njemu sakrivenu robu.

Kao vlasnik krijumčarenog nakita prijavio se vozač, a zaplenjena roba je do okončanja prekršajnog postupka smeštena u dimitrovgradsku carinarnicu, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar