Vukotić se na saslušanju za poresku utaju branio ćutanjem

Povodom zamolnice Crne Gore u vezi sa utajom poreza u toj državi, danas je u Beogradu saslušan Jovica Vukotić, ali nije iznosio svoju odbranu.

Kako je Tanjugu rečeno u Tužilaštvu, Vukotić se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Ispitalo ga je Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu po zamolnici Državnog tužilaštva iz Crne Gore zbog sumnje da je na ime poreza i doprinosa utajio 22.800 evra.

On se nalazi u pritvoru u Beogradu koji mu je određen u postupku koji se vodi pred Drugim osnovnim sudom zbog falsifikovanja isprave, odnosno makedonskog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj 10. septembra, a potom deportovan Srbiji.

Crna Gora je uputila zamolnicu za saslušanje na osnovu bilateralnog sporazuma o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima, a po prijemu spisa o saslušanju može da traži njegovo izručenje, a može i da ustupi taj slučaj Srbiji.

Vukotić ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je 11. septembra proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Njemu je Drugi osnovni sud odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo.

U Beogradu se zvanično sumnjiči da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Za njim je takođe na snazi crvena poternica Grčke koja ga sumnjiči za trgovinu drogom.

Mediji su prethodnih dana preneli da navodni svedok saradnik tereti Vukotića povezujući ga sa tri ubistva izvršena u Srbiji.

broj komentara 0 pošalji komentar