Kragujevčanin preko "Fejsbuka" tražio fotografije nage bebe

Kragujevačka policija saslušala je jednu osobu koja je preko "Fejsbuka" slala lascivne i zastrašujuće poruke majci jedne bebe, posle čega je slučaj prosleđen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Odmah po saznanju da Kragujevčanin preko Fejsbuka šalje neprimerene poruke i od majke traži fotografije nage bebe, reagovali su Tužilaštvo i policija. Kako saznajemo, M. R. je juče saslušan i pušten na slobodu.

Pretreseni su njegov stan i pomoćne prostorije. Policijski službenici su mu privremeno oduzeli kompjuter i mobilni telefon i poslali ih na veštačenje.

Tužilac Slobodanka Raković u telefonskom razgovoru rekla nam je da je kompletna dokumentacija prosleđena Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Javnost je za ovaj slučaj saznala od Igora Jurića, osnivača fondacije "Tijana Jurić", koji je prepisku objavio na društvenim mrežama uz upozorenje roditeljima.

Svaki roditelj, kaže Jurić, mora da zna, ukoliko postave jednu fotografiju nagog deteta na društvenu mrežu u roku od sat vremena postoji mogućnost da se isto to dete prodaje na nekom pedofilskom sajtu.

Mi, roditelji, dodaje Igor Jurić, našim ponašanjem ugrožavamo bezbednost naše sopstvene dece i zbog toga moramo o tome da vodimo više računa.

Na oprez roditelja pozivaju i policija i tužilaštvo, dodajući da su javno objavljene fotografije dostupne i otmičarima.

Podsećaju kako su pre tri godiine francuski državljani, pošto su videli sliku na Fejsbuku, pokušali da otmu dvogodišnju devojčicu zato što liči na ćerku kidnaperke.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 03. okt 2018, 19:52)
anonymous [neregistrovani]

Odgovorno tvrdim POLUDEO SVET

Da vam neko nepoznat na ulici zatraži ličnu kartu ili album sa fotkama? Rekli bi bože šta vam pada napamet...a ovamo to sve isto objavljujemo da svi vide k'o da nekog interesuje fotkan tanjir u restoranu...izgleda da nekog i to interesuje?