Kragujevčanin preko "Fejsbuka" tražio fotografije nage bebe

Kragujevačka policija saslušala je jednu osobu koja je preko "Fejsbuka" slala lascivne i zastrašujuće poruke majci jedne bebe, posle čega je slučaj prosleđen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Odmah po saznanju da Kragujevčanin preko Fejsbuka šalje neprimerene poruke i od majke traži fotografije nage bebe, reagovali su Tužilaštvo i policija. Kako saznajemo, M. R. je juče saslušan i pušten na slobodu.

Pretreseni su njegov stan i pomoćne prostorije. Policijski službenici su mu privremeno oduzeli kompjuter i mobilni telefon i poslali ih na veštačenje.

Tužilac Slobodanka Raković u telefonskom razgovoru rekla nam je da je kompletna dokumentacija prosleđena Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Javnost je za ovaj slučaj saznala od Igora Jurića, osnivača fondacije "Tijana Jurić", koji je prepisku objavio na društvenim mrežama uz upozorenje roditeljima.

Svaki roditelj, kaže Jurić, mora da zna, ukoliko postave jednu fotografiju nagog deteta na društvenu mrežu u roku od sat vremena postoji mogućnost da se isto to dete prodaje na nekom pedofilskom sajtu.

Mi, roditelji, dodaje Igor Jurić, našim ponašanjem ugrožavamo bezbednost naše sopstvene dece i zbog toga moramo o tome da vodimo više računa.

Na oprez roditelja pozivaju i policija i tužilaštvo, dodajući da su javno objavljene fotografije dostupne i otmičarima.

Podsećaju kako su pre tri godiine francuski državljani, pošto su videli sliku na Fejsbuku, pokušali da otmu dvogodišnju devojčicu zato što liči na ćerku kidnaperke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво