Napadnut predsednik opštine Despotovac

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić zadobio je teške povrede glave u svom dvorištu, kada ga je metalnom štanglom napao maskirani muškarac.

Nikola Nikolić napadnut je sinoć, oko 20.30, u svom dvorištu u Milivi, kada se sa supugom i troje dece vraćao iz Despotovca, saopštio je zamenik predsednika opštine Nenad Jovanović.

Kako se navodi, na osnovu policijskog izveštaja i svedočenja ljudi, napadač sa fantomkom je gvozdenom cevi udario više puta Nikolića u glavu nanevši mu ozbiljne povrede na glavi i licu.

Nikolić je uspeo da uhvati napadača i posle duže borbe sa njim dočeka policijsku patrolu koja ga je uhapsila, navodi se u saopštenju.

Na mesto događaja ubrzo je pristigla i ekipa Hitne pomoći koja je Nikolića odvezla na Odeljenje neurohirurgije Opšte bolnice u Ćupriji gde je zadržan na dalje lečenje.

"Još sam u šoku, ne znam razlog napada, a tog mladića ne poznajem. Nadam se da će policija otkriti razloge napada na mene i moju porodicu", izjavio je za RTS predsednik Opštine Despotovac.

Portparolka policije u Jagodini Gordana Cvetić potvrdila je Tanjugu da je napadač identifikovan, a RTS nezvanično saznaje da je uhapšen muškarac iz Ćuprije.

Zamenik predednika opštine ističe da postoji sumnja da se radi o pokušaju ubistva, jer je počinilac od ranije poznat policiji, ali i zbog brutalnosti napada naočigled supruge i troje maloletne dece.

Navodi da Opštinsko veće traži od nadležnih da hitno preduzmu neophodne mere, kako bi napadač i eventualni nalogodavci bili adekvatno sankcionisani.

broj komentara 0 pošalji komentar