Obijene i opljačkane kuće povratnika u selu Grabac

Nepoznate osobe obile su i opljačkale noćas najmanje deset kuća Srba povratnika u selu Grabac kod Kline.

Predsednik Privremenog opštinskog organa Kline Božidar Šarković preneo je RTS-u da je po pozivu povratnika, obijanje kuća prijavio policiji, koja je jutros započela istragu.

Šarković je rekao da su vandali obili vrata kuće Ilinke Nešić, ne znajući da je ona unutra. Kada je upalila svetlo i počela da zapomaže, razbežali su se.

Ilinka ima 87 godina. Ona i Borka Konić, stara 82 godine, jedine su povratnice koje su se zadržale u Grapcu.

U kuću Borke Konić lopovi nisu ulazili jer je bila osvetljena.

U Grapcu je podignuto 28 kuća za povratnike, ali većina je prazna.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saopštenju najoštrije osudila "neodgovorno ugrožavanje bezbednosti Srba u povratničkim sredinama".

"Zahtevamo od međunarodne zajednice da ne žmuri pred činjenicom da je srpski narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno na meti napada ekstremista koji prerušeni u provalnike seju strah u enklavama južno od Ibra kradući stoku i provaljujući u kuće", navodi se u saopštenju.

I Srpska lista najoštrije osuđuje napade i poziva nadležne da napadače pronađu i procesuiraju.

"Svesni ovlašćenja i obaveza međunarodnih misija Euleksa i Kfora pozivamo ih da deluju u skladu sa svojim mandatom, a ne samo da nečinjenjem budu svedoci, ali i saučesnici napada na Srbe", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво