Film skinut sa repertoara zbog piraterije

Film “Šta se zbilo”, američkog reditelja Berija Levinsona, koji je tokom ovog meseca trebalo da bude u domaćim bioskopima, prvi je u Srbiji koji je skinut sa repertoara zbog piraterije.

Film koji je zatvorio ovogodišnji Kanski festival, "Šta se zbilo", reditelja Barija Levinsona, sa Šonom Penom, Brusom Vilisom i Robertom De Nirom u glavnoj ulozi, nažalost neće pružiti bioskopski užitak ovdašnjim filmofilima.

Distributerska kuća Taramaunt film, donela je takvu odluku zato što se film pojavio na internetu i piratskim diskovima na ulicama.

U moru piraterisanih filmova u Srbiji, priča o komično predstavljenom Holivudu u nekoliko portreta, predstavlja prvi konkretan primer distributerskog odgovora na nelegalno prikazivanje i umnožavanje filmskih naslova.

Danijela Milošević, direktor marketinga i distribucije Taramaunt filma, kaže da su skidanjem filma sa repertoara hteli da ukažu na činjenicu da se piraterija filmova redovno dešava.

"Takve stvari su naša svakodnevnica, i na ovaj način želimo da pozovemo ljude koji kupuju diskove da to više ne čine, ali i državu da učini konkretne mere da se ovakve stvari više ne dešavaju", kaže Miloševićeva.

Animirani film sinhornizovan na srpski jezik, "Madagaskar 2" koji je pre nekoliko dana imao beogradsku premijeru, takođe je na ulicama više od mesec dana.

Sudeći po situaciji kao i odnosu prema pirateriji, ne treba se iznenaditi, ako se kao i prethodnih nekoliko godina, na ulicama nađu i filmovi sa predstojećeg FESTA, čim program bude objavljen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се