Optužnica protiv dve grupe pljačkaša

Podignute optužnice protiv dve kriminalne grupe koje se terete za pljačke vozila za transport novca i pljačku zlatare u centru Beograda.

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je optužnice protiv dve kriminalne grupe koje se terete za pljačke vozila za transport novca i pljačku zlatare u centru Beograda.

Slaviša Novaković, Miloš Delibašić, Goran Bojanić, Miloš Vojnović i Aleksandar Nenezić terete se za izvršenje krivičnog dela - zločinačko udruživanje, razbojništvo, neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Grupa se tereti da je 24. marta 2008. godine na Dorćolu opljačkala 13 miliona dinara iz vozila za prevoz novca, kao i da je 12. juna iz zlatare u Kolarčevoj, u centru Beograda, opljačkala satove i nakit u vrednosti većoj od 3 miliona evra.

Okrivljeni su 24. marta u Beogradu u Knežopoljskoj ulici, na parkingu ispred ekspoziture "KBC banke", upotrebom sile oduzeli novac u iznosu od 13 miliona i 282 hiljade dinara.

Pljačka je izvršena tako što su putničkim vozilom koje su prethodno nabavili za izvršenje krivičnog dela, prepečili put i zaustavili transportni kombi u kome su bili radnici sa novcem preuzetim iz ekspozitura "KBC banke".

Potom su, uz pretnju vatrenim oružjem, iz zadnjeg dela kombija uzeli novac.

Na teret im se stavlja i da su 12. juna u Kolarčevoj ulici iz zlatarske radnje uz upotrebu sile ukrali satove i nakit, u vrednosti od oko 3,343 miliona evra.

Iz zatvora organizovao pljačku

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu i protiv Branislava Đekića, Radisava Višnjića, Srđana Jankovića, Dragana Novakovića, Nikole Petkovića i Vesne Krstić, zbog izvršenja krivičnog dela - zločinačko udruživanje, razbojništvo, neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljeni se terete da su 26. marta 2008. godine u ranim jutarnjim časovima u Beogradu, u Ustaničkoj ulici opljačkali vozilo "PTT saobraćaja" i uzeli 21 milion dinara.

Pljačka je izvedena tako što su preprečili put transportnom kombiju koji je prevozio novac.

Potom su iz vozila izašli okrivljeni Višnjić i Novaković, i uz pretnju vatrenim oružjem naredili radnicima firme "PTT saobraćaj Srbija" da izađu iz kombija, oduzeli im mobilne telefone i naredili da legnu na put.

Okrivljeni su posle toga iz kombija uzeli novac u iznosu od oko 21 miliona dinara.

Posebno je interesantno, navodi se u saopštenju Tužilaštva, da je organizator kriminalne grupe, okrivljeni Branislav Đekić, u vreme izvršenja krivičnog dela bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Đekić je u tim okolnostima organizovao izvršenje krivičnog dela, dajući konkretna uputstva članovima kriminalne grupe, te obezbeđujući im potrebnu logistiku.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи