Nova hapšenja u Zrenjaninu

Direktor "Voda Vojvodine" Branislav Radanović i savetnik gradonačelnika Zrenjanina za sport Zoran Stojačić uhapšeni u okviru istrage malverzacija u Zrenjaninu.

Direktor "Voda Vojvodine" i savetnik gradonačelnika Zrenjanina za sport Branislav Radanović i Zoran Stojačić privedeni su u okviru istrage o ranije uhapšenom gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću, saopšteno je iz MUP-a.

Bivši gradonačelnik Zrenjanina Knežević uhapšen je 1. oktobra ove godine.

Pored Kneževića je uhapšeno još desetak osoba osumnjičenih za nameštanje tendera za izgradnju i malverzacije sa građevinskim zemljištem. Oni se terete za zločinačko udruživanje radi sticanja dobiti.

Uhapšeni su načelnik odelenja za urbanizam Nikola Halas, pokrajinski poslanik i predsednik Opštinskog odbora DS u Zrenjaninu Bratislav Tomić, direktor Turističke organizacije Zrenjanin Milan Milošev, advokat Đorđe Matić, načelnik Odeljenja za finansije u Zrenjaninu David Dimkić, vlasnik Agencije za obezbeđenje Gvozden Uglješa Grgur i dvojica vlasnika privatnih firmi.

Pastor iznenađen hapšenjem direktora

Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je iznenađen hapšenjem direktora preduzeća "Voda Vojvodine" Branislava Radanovića i da nema poseban komentar.

"Ovakve vesti čovek uvek doživi sa velikom dozom iznenađenja. Poseban komentar nemam i mislim da je potrebno sačekati da se vidi šta se tu zapravo dešavalo i šta predstavlja problem", rekao je Pastor.

Potpredsednik vojvođanske vlade ocenio je da je "strašno kada se takve stvari dešavaju, jer to sveukupno loše utiče na ljude koji se bave javnim funkcijama".

"Na sreću ili na žalost, Pokrajina nema iskustva u ovakvim slučajevima, tako da ćemo na ovom sticati praksu. Mislim da će se ovde morati tražiti rešenje u smislu imenovanja vršioca dužnosti direktora, a pitanje je samo momenat kada će to uslediti", rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, u ovom momentu je najvažnije da tako značajan sistem, kao što su "Vode Vojvodine", ne trpe zbog ovog događaja, naročito ako se ima na umu da je u fazi pripajanje svih vodoprivrednih preduzeća "Vodama Vojvodine".

"To će biti mega firma što se tiče razuđenosti, veličine, društvenog kapitala i ukupnog potencijala. Ako bi se mogao tražiti najnepovoljniji momenat za hapšenje direktora, to je upravo ovaj momenat", ocenio je Pastor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво