Dvojica Kraljevčana poginula u udesu u SAD

Tri osobe poginule su u sudaru dva kamiona na auto-putu u američkoj državi Ilinois. Dvojica stradalih su Kraljevčani Mladen Petrović i Aleksandar Sakovski. Prijatelji poginulih mladića pokrenuli su akciju prikupljanja novca za prenos njihovih posmrtnih ostataka iz SAD u Srbiju.

Prema pisanju američkih medija, dvojica muškaraca poreklom iz Kraljeva i još jedan vozač kamiona, poginuli su juče u teškoj saobraćajnoj nesreći u Ilinoisu, blizu skretanja za Hadson.

Vozač jednog od kamiona je, prema izveštaju policije, izgubio kontrolu nad vozilom, probio bankinu, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom. Potom se jedan od kamiona zapalio.

Na sajtu Gofundme.com prijatelji dvojice Kraljevčana pokrenuli su akciju za prikupljanje novčane pomoći porodicama stradalih mladića Mladena Petrovića (32) iz Ribnice i Aleksandra Sakovskog (31) za prenos njihovih posmrtnih ostataka u Srbiju gde će biti sahranjeni.

Akcija je pokrenuta u znak sećanja na Aleksandra Sakovskog i Mladena Petrovića, koji su u Ameriku, kako se navodi na sajtu, otišli u potrazi za boljim životom, kako bi pomogli svojim porodicama i sebi.

Do sada je prikupljeno nešto više od 45.000 od potrebnih oko 100.000 američkih dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара