Aljbinu Kurtiju 17 meseci zatvora

Apelacioni sud u Prištini odbacio je žalbu i potvrdio zatvorske kazne za lidera Samoopredeljenja, Aljbina Kurtija, i poslanike tog pokreta Albulena Hadžijua, Doniku Kadar Bujupi i Fatona Topaljija, prenela je prištinska "Koha".

Sud je potvrdio presudu Osnovnog suda u Prištini, prema kojoj su četiri člana Samoopredeljenja, osuđeni na zatvorske kazne zbog upotrebe suzavca u kosovskom parlamentu i ometanja pripadnika policije u vršnju službene dužnosti.

Ta pesuda je doneta 3. januara ove godine i prema njoj Kurti je osuđen na jedinstvenu kaznu od 17 meseci zatvora zbog opstrukcije rada parlamenta bacanjem suzavca i ometanje policije u obavljanju službene dužnosti, a njegov zamenik Hadžiju je za isto krivično delo osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 15 meseci zatvora.

Poslanici Donika Kadaj-Bujupi je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 meseci zatvora zbog suprotstavljanja policiji i korišćenja suzavca, dok je njen kolega Faton Topalji osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju o 14 meseci.

Sva četiri člana Samoopredeljenja i poslanika u kosovskom parlamentu su osuđena na zatvorske kazne zato što su opstruisali rad parlamenta u cilju sprečavanja ratifikacije Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i Sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je, inače, pedviđen Briselskim sporazumom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи