Sud odbio ukidanje pritvora Muminu, nastavak suđenja 10. oktobra

Viši sud u Beogradu odbio je da ukine pritvor Neđeljku Muminu, koji je zajedno sa Željkom Rutovićem optužen za ranjavanje Predraga Rankovića Peconija u martu 2017. godine u beogradskom hotelu "Park".

Predlog odbrane za ukidanje pritvora stavljen je u nastavku suđenja, ali da je sud odbio jer smatra da i dalje postoje razlozi za njegovo produženje.

Željko Rutović je u bekstvu od ovog događaja pa mu se sudi u odsustvu, a Neđeljko Mumin je u pritvoru od oktobra prošle godine kada se predao tužilaštvu i delimično priznao krivicu.

Na današnjem suđenju sud je ispitao tri svedoka, a za sledeće suđenje 10. oktobra najavio je da će pozvati Rankovića da svedoči.

Mumin je na početku suđenja u avgustu priznao da je naneo teške telesne povrede Rankoviću, ali je negirao da je tom prilikom pucao, tvrdeći da je do opaljenja njegovog pištolja došlo usled "guranja i otimanja". .

Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel "Park" 22. marta 2017. oko 20.30 sati i nakon verbalnog sukoba između Rutovića i Rankovića koji je sedeo sa društvom za stolom, naneli su mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, a Rutović da je potom Rankoviću u noge ispalio više projektila, od čega se ovaj onašao na podu.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jedim NN licem udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli sa lica mesta.

Optužnicom im se stavljaju na teret stavljaju krivična dela – nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Mumin se inače sam predao tužilaštvu nakon višemesečnog bekstva u oktobru prošle godine od kada je bio u pritvoru.

Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila 2017. godine.

Prilikom incidenta u hotelu "Park", Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije "Imvej" u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво