Stefanović: Uhapšeno 220 osumnjičenih za privredni kriminal

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija u nekoliko prethodnih dana uhapsila 220 osoba osumnjičenih za krivična dela iz oblasti privrednog, ali i opšteg kriminala.

"Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije, privredna i fizička lica, za više miliona evra različitim krivičnim delima iz oblasti privrednog kriminala, počev od utaje poreza do prevara. Među njima su i osobe koje se sumnjiče da su varale građane na različite načine, počev od vlasnika turističkih agencija koje nisu ispunjavale svoje obaveze prema ljudima koji su im uplaćivali novac za aranžmane", rekao je Stefanović posle posete Policijskoj stanici Novi Beograd.

Kako prenosi MUP Srbije, on je dodao i da je u više odvojenih akcija zaplenjeno 36 pušaka, od čega je pet automatskih, i veća količina oružja i municije.

"To pokazuje posvećenost i ozbiljnost u radu kriminalističke policije i policije opšte nadležnosti. Poruka direktora policije Vladimira Rebića i svih pripadnika MUP-a je jasna - borba protiv kriminala neće stati", rekao je Stefanović.

Tokom obilaska Policijske stanice Novi Beograd, ministar je podsetio da je reč o najvećoj policijskoj stanici u Srbiji, na čijoj teritoriji živi veliki broj stanovnika, ali i u kojoj rade ozbiljni profesionalci koji se svakodnevno suočavaju s brojnim izazovima kako bi se građani te opštine osećali potpuno bezbedno.

"Naš zadatak je da nastavimo sa opremanjem i kriminalističke i uniformisane policije kako bi policajci mogli što efikasnije da odgovore na zadatke, a u ovoj i narednoj godini planiramo i prijem većeg broja novih policajaca, koji će popuniti redove policije. Želimo da pokažemo građanima da u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju, koja će biti vidljiva na ulicama i spremna da obavi svaki zadatak", zaključio je Stefanović, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. sep 2018, 21:07)
anonymous Sreten [neregistrovani]

@__"sanja"

Ne slažem se Sanja da je baš dovoljno odgovorno..Policija mora da se sama pročisti od Kriminalaca u Policiji, doušnika i zaštitnika kriminalaca u društvu ..Da sakuplja podatke o ljudima koji su po bilo kojoj osnovi umešani u kriminalne poslove i da češće hapsi ovakve bande kako drugima nebi palo na pamet da se bave bilo kakvim kriminalom.Srbija je još uvek zemlja puna raznoraznih opasnih ljudi.

(nedelja, 16. sep 2018, 21:26)
sanja [neregistrovani]

Odgovornost

Ovakav podatak nam govori da policija odgovorno radi svoj posao.

(nedelja, 16. sep 2018, 19:31)
Bojana I [neregistrovani]

bezbedna Srbija

Želimo život u bezbednoj Srbiji, gde se zakoni poštuju i jednako važe za sve. Ova hapšenja su dokaz da se ozbiljno trudite da nam tu bezbenost i priuštite.

(nedelja, 16. sep 2018, 18:30)
Zika [neregistrovani]

Samo tako

Veliki broj uhapsenih ljudi ukazuje da policijski i istrazni organi profesionalno rade svoj posao i da u Srbiji svaki zakon mora da se postuje.

(nedelja, 16. sep 2018, 17:23)
Fudbaler [neregistrovani]

MUP čisti

MUP i treba da očisti Srbiju od kriminala i korupcije.

(nedelja, 16. sep 2018, 17:18)
anonymous [neregistrovani]

ada

Svako treba da odgovara za svoja nedela

(nedelja, 16. sep 2018, 17:17)
Dexter [neregistrovani]

Moja rec

Ko god pokusa da zloupotrebi drzavni ili novac gradjana, treba da odgovara.

(nedelja, 16. sep 2018, 16:46)
Janko [neregistrovani]

Hapsite

Na posvećenost i ozbiljnost u radu kriminalističke policije i policije opšte nadležnosti nam ukazuju i ovi rezultati. Samo NAPRED!!!

(nedelja, 16. sep 2018, 16:28)
Jovan [neregistrovani]

Velika metla

U Srbiji uvek ima posla za policiju, kao stanovnik koji objektivno gleda voleo bih malo oštrije sudstvo, a za policiju pohvale za prikazan rad.