Novi specijalizovani tužilac suda za zločine OVK potpisao svečanu izjavu

Džek Smit, novi specijalizovani tužilac Specijalnog suda za zločine OVK na KiM, potpisao je svečanu izjavu da će nezavisno, nepristrasno i savesno izvršavati svoju zvaničnu funkciju.

Ovo je u skladu sa članom 36 Zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, saopštila je Kancelarija specijalizovanog tužioca.

Džek Smit je potpisao svečanu izjavu u Sekretarijatu Specijalizovanih veća u prisustvu sekretara dr Fidelme Donlon u svojstvu svedoka.

Na funkciju specijalizovanog tužioca Smit je izabran u maju 2018. godine, nakon procedure koju je organizovala Evropska unija, a imenovala ga je šefica misije Euleksa Aleksandra Papadopulu, navodi se u saopštenju.

Džek Smit je američki tužilac sa prethodnim iskustvom u političkim istragama na visokom nivou, kao i međunarodnim krivičnim istragama.

Nasledio je Dejvida Švendimena, prvog specijalizovanog tužioca i pre toga glavnog tužioca, koji je napustio dužnost krajem marta kada mu je istekao mandat u američkoj diplomatskoj službi, zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво