Novi specijalizovani tužilac suda za zločine OVK potpisao svečanu izjavu

Džek Smit, novi specijalizovani tužilac Specijalnog suda za zločine OVK na KiM, potpisao je svečanu izjavu da će nezavisno, nepristrasno i savesno izvršavati svoju zvaničnu funkciju.

Ovo je u skladu sa članom 36 Zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, saopštila je Kancelarija specijalizovanog tužioca.

Džek Smit je potpisao svečanu izjavu u Sekretarijatu Specijalizovanih veća u prisustvu sekretara dr Fidelme Donlon u svojstvu svedoka.

Na funkciju specijalizovanog tužioca Smit je izabran u maju 2018. godine, nakon procedure koju je organizovala Evropska unija, a imenovala ga je šefica misije Euleksa Aleksandra Papadopulu, navodi se u saopštenju.

Džek Smit je američki tužilac sa prethodnim iskustvom u političkim istragama na visokom nivou, kao i međunarodnim krivičnim istragama.

Nasledio je Dejvida Švendimena, prvog specijalizovanog tužioca i pre toga glavnog tužioca, koji je napustio dužnost krajem marta kada mu je istekao mandat u američkoj diplomatskoj službi, zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 10:32)
anonymous [neregistrovani]

20 GODINA

Ovo samo na kosovu ima.ovi ljudi ce biti u dubokoj starosti ako ih neko osudi.

(sreda, 12. sep 2018, 12:11)
Čika Dragan [neregistrovani]

Smešno!

Nirnberški procesi su završeni za godinu upodana. Od zločina na Kosovu prošlo je 20 godina a oni još nisu uspeli da aktiviraju tužilaštvo. A mi treba da verujemo u njihovu "privrženost pravu i istini". Smejurija!

(utorak, 11. sep 2018, 21:26)
anonymous [neregistrovani]

Kada ce ovaj cirkus prestati?

"САД ће употребити свако неопходно средство да заштити наше и грађане наших савезника од неправедних оптужби тог нелегитимног суда", рекао је Џон Болтон
Bez obzira o kojem se medjunarodnom sudu radi neverujem da ce biti pravde za srbe dok god se kompletan medjunarodni sistem ne rekonstruise tj. osamostali.

(utorak, 11. sep 2018, 19:13)
anonymousmodi [neregistrovani]

ali

cim dolazi iz amerike moramo da mu verujemo.cccc.

(utorak, 11. sep 2018, 18:57)
Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [neregistrovani]

Нови специјализовани тужилац

Тужилац треба да буде из неутралне земље. Толико о могућој правди.

(utorak, 11. sep 2018, 18:38)
anonymous [neregistrovani]

sud i Ovk

Zar ima neko da vjeruje da ce biti osudjeni zlocini koje su cinili albanci.