Stefanović: Jedan od vođa "škaljaraca" proteran u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je jedan od takozvanih vođa "škaljarskog klana", proteran u Srbiju i da će se postupati po daljem nalogu nadležnog tužilaštva.

Jedan od najtraženijih Škaljaraca, Crnogorac Jovica Vukotić iz Turske je isporučen Srbiji. Po kojim optužnicama ministar ne komentariše.

"Ovo je pitanje oko kojeg se policija konsultuje sa tužilaštvom i u dogovoru sa tužilaštvom mi ne možemo da vam kažemo previše jer je više različitih postupaka u toku. Ono što mogu da vam kažem je da je ovo lice uhapšeno u Turskoj, da je proterano iz Turske u Srbiju i da je u Republici Srbiji u toku krivični postupak protiv te osobe.

Za tom osobom traga i Grčka zbog sumnje da je švercovao 135 kilograma kokaina. Trenutno se radi samo o ovom licu što se tiče srpskih pravosudnih organa, što se tiče srpske policije, radi se samo o jednom licu", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović posle razgovora sa šefom Interpola Meng Hongvejom.

"Škaljarska grupa" poznata je po sukobu sa "kavačkim klanom", u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba, navodi CdM. Sukob je počeo krajem 2014, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina, a prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo "škaljarcima".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво