Uhapšen šef Kancelarije za mlade u Nišu

Šef Kancelarije za mlade u Nišu Stevan Živković uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca. Uhapšene su još četiri osobe.

Pored Živkovića, uhapšeni su Danilo Zogović i Dušan Stajić iz Niša, kao odgovorna lica Udruženja "Naisus saund".

Uhapšeni su i Vladimir Vacev, vlasnik preduzetničke radnje "Ti amo", i Pavle Stoimenov iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje "PS reklame".

MUP saopštava da je Stevan Živković je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje festivala "Naisus fest 2018", na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju "Naisus saund".

Pritom se, navodi MUP, ponuda za organizaciju festivala Udruženja "Naisus saund" zasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala.

Sa računa Grada Niša na račun Udruženja "Naisus saund" prebačena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.852.830 dinara.

Lažne fakture nabavljene su od preduzetničkih radnji "PS reklame" iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000 dinara i "Ti amo" iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000 dinara.

Vlasnici navedenih preduzetničkih radnji podigli su novac i predali ga na ruke osumnjičenima.

Preostala novčana sredstva u iznosu od 1.200.000 dinara su preneli na račun privrednog subjekta "Kameleon", a iznos od 88.230 dinara na račun privrednog subjekta "Ekspert plan" iz Niša.

Navedenim licima određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво