Saša Popović svedočio o pljački svoje kuće

Vlasnik "Grand produkcije" Saša Popović i njegova supruga Suzana svedočili su u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu u okviru istrage protiv Vojislava Stojčića, osumnjičenog da je u martu ove godine opljačkao njihovu porodičnu kuću.

Saša i Suzana Popović ispitani su u svojstvu svedoka – oštećenih, pošto se sumnja da je Vojislav Stojčić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, iz njihove kuće odneo nakit i satove vredne oko 100.000 evra, s oružanim listom na ime Suzane Popović.

S obzirom da je Popović tvrdio na saslušanju da njegovi satovi vrede 145.000 evra, Tužilaštvo mu je dalo rok od 15 dana da dostavi specifikaciju satova koji su ukradeni, kako bi se eventualno obavilo komisiono veštačenje vrednosti, saznaje Tanjug.

Stojčićeva odbrana najavila je nove dokazne predloge, a tužilaštvo će odlučiti o daljem toku postupka.

Što se tiče saslušanja Lepe Brene i ostalih porodičnih prijatelja Popovića koji su im dolazili u kuću, tužilaštvo će tek odlučiti da li će ih pozivati da svedoče.

Vojislav Stojčić uhapšen je 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Stojčić je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužiocu ispričao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

Međutim, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga tereti za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

broj komentara 0 pošalji komentar