Beograđanki određen pritvor zbog ubistva investitora

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana S. S. (70) koja je u ponedeljak hicima iz pištolja ubila beogradskog investitora Z. T. (59).

S. S. se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Portparolka Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak u ponedeljak uveče doneo rešenje kojim je prema osumnjičenoj odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke.

Pritvor joj je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može uticati na nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja osumnjičena i njen branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja, napomenula je Stankovićeva.

S. S. se tereti za izvršenje krivičnog dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Do ubistva je došlo u Bulevaru kralja Aleksandra, na teritoriji opštine Zvezdara.

Večernje novosti su prenele da se u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu vodi krivični postupak protiv Z. T. zbog falsifikovanja isprava i gradnje bez građevinske dozvole.

Za neka druga dela postupak protiv investitora vodi se i u Drugom, kao i u Višem tužilaštvu.

Reč je o falsifikovanju isprava, ugrožavanju sigurnosti, prinudama, iznudama, pišu Novosti i dodaju da on ipak nije nikada osuđivan.

broj komentara 0 pošalji komentar